Látogatási szabályok

A botanikus kert védelme és nyugalma érdekében nem megengedett tevékenységek

  • A botanikus kert országos jelentőségű természetvédelmi terület, mely műemléki védelem alatt áll. Teljes területe, élővilága, létesítményei törvényes védelmet élvező nemzeti értékek. A kert minden növénye – még az úgynevezett vadvirágok is (ibolya, gyöngyvirág stb.) – védettek, szedésük, a cserjék, fák ágainak letörése vagy termések gyűjtése törvénybe ütköző cselekedet (1982. évi 4. sz. Tvr. III. fej. 20.§; MT 8/1982/IIL15./39. §).
  • Járművel (a kerékpárt is beleértve) a kert látogatói nem jöhetnek be.
  • Kutyát behozni, az utakról letérni vagy az erre vonatkozó táblával is jelölt, látogatás elől elzárt területre belépni nem megengedett.
  • Általános iskolás tanulók kizárólag felelős felnőtt kísérettel látogathatják a kertet.
  • Drón nem használható az élővilág védelme, valamint a látogatók nyugalma érdekében a kert területén.
  • Tűzvédelmi és egyéb okok miatt a botanikus kert területén nem megengedett a dohányzás.

 

Látogatási szabályok a Nemzeti Botanikus Kertben
Séta a Nemzeti Botanikus Kertben

Üzleti tevékenységek

A Nemzeti Botanikus Kert területén az intézmény engedélye nélkül semmilyen vállalkozási vagy üzleti célú tevékenység (például üzleti célú fotózás, videókészítés, rendezvény, kereskedelem, szolgáltatás stb.) nem folytatható. Amennyiben ilyen jellegű tevékenységet kíván az intézményben végezni, úgy munkanapokon az alábbi elérhetőségen kérhet további felvilágosítást: botanikuskert-info@ecolres.hu

Egyéb hasznos tudnivalók

A kertben felejtett tárgyakat (ruhanemű, játék, könyv stb.) 30 napig őrizzük. A jegypénztárban ezen a telefonszámon érdeklődhetnek a talált tárgyakról: +36/28 360-122

Az üvegházak hétfőn növényvédelmi tevékenység miatt zárva vannak. Hétfőnként a kert teljes területén előfordulhat növényvédelmi tevékenység. Ez alól kivételt képeznek az ünnepnapokra, vagy munkaszüneti napokra eső hétfők.

Látogatási Szabályzat »