1. Főoldal
  2. //
  3. Oktatás
  4. //
  5. Oktatás

Oktatás

„A legjobb iskola, amelyben egy ifjú ember megtanulhatja, hogy a világnak van értelme, a természettel való közvetlen kapcsolat.”
Konrad Lorenz

Kertünk speciális helyszíne a környezeti nevelésnek: a gyermekek és a tinédzserek iskolán kívüli helyszínen, természet közeli környezetben, saját élményeken, közvetlen megtapasztaláson keresztül bővíthetik tudásukat növényekről, állatokról, természeti jelenségekről, környezeti problémákról és azok megoldási lehetőségeiről. Hatékonyan megvédeni azt tudjuk, amit ismerünk és szeretünk. Kertünk könnyen megközelíthető, természetközeli helyszín, ugyanakkor épített környezet is, ahol ifjú látogatóink a védett élőhelyeket jelenlétükkel nem zavarják.
Kertünkben lehetőség van
közelebb hozni a diákokat a természethez,
megmutatni a növényvilág sokszínűségét,
szemléltetni a tananyagban tanultakat,
játszva bővíteni a gyermekek ismereteit.

Módszereink
élmény- és tapasztalatalapú tudásátadás,
csoportos gondolkodás és feladatmegoldás,
kooperatív tanulás,
játékos tanulás.

Kulcsszavak
növény, állat, élőhely, tavasz – nyár – ősz – tél, fa, erdő, fészek, odú
„élő múzeum”, élőnövény-gyűjtemény, magbank
biológiai sokféleség (biodiverzitás), védett/veszélyeztetett faj, fajmegőrzés, természetvédelem, őshonos – idegenhonos (egzóta) faj, invazív/özönfaj
ökológiai szolgáltatás, megújuló energia, környezettudatosság, ökológiai lábnyom

A fenti témák, programok ötvözhetők a rendelkezésre álló idő függvényében. A vezetett sétákhoz, programokhoz és a feladatlapos foglalkozásokhoz egyeztetés szükséges. A programok előtt és után szabadon lehet sétálni a kertben. Étkezési lehetőség (kültéri büfé) működik intézményünkben, de a hozott uzsonnát is el lehet fogyasztani az erre a célra kialakított helyszíneken. További részletek a Séta a kertben menüpont alatt.