ÉTKEK ÉS ÉTKEZÉSEK A BIBLIÁBAN - ELŐADÁS AZ ARS SACRA FESZTIVÁL KERETÉBEN

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2018.09.12.

A táplálkozás mindig központi szerepet töltött be az ember életében. A Szentírásban is sokat olvashatunk az ételekről és fogyasztásuk módjáról. A bibliai étkezések sok izgalmas kultúrtörténeti érdekességgel szolgálnak, de a Biblia eredeti szándékát, Isten üzenetének közvetítését is segítik.

A bibliai ételek és étkezések – gondoljunk Jákób lencsefőzelékére, Ezékiel magos kenyerére, Salamon királyi lakomájára vagy Jézus utolsó vacsorájára – megannyi kortörténeti érdekességet rejtenek, és sokszor Isten történelemformáló vezetése is megnyilvánul rajtuk keresztül! A Szentföld gabonában, borban, olajban, gyümölcsökben való bősége, máskor éhínség, tilalom vagy böjt miatt, éppen az evés hiánya formálta az eseményeket. Mindezekről szó esik Fráter Erzsébet biológus, a Nemzeti Botanikus Kert kurátorának fotókkal illusztrált előadásában.
Időtartam: 1,5 óra, 80 fő részére ingyenes.
Regisztráció: botanikuskert-info@okologia.mta.hu

Az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódó programjaink plakátja alább látható (rákattintásra nagyobb méretre vált).