A Biblia növényei

Séta időtartama:
2-2,5 óra
Séta hossza:
2 km
Sétavezető:
Fráter Erzsébet - Biológus, a Növényrendszertani gyűjtemény kurátora
Találkozó:
A Berkenye-ház előtt, a séta időpontja előtt 15 perccel.
Várható hőmérséklet:
https://www.met.hu
Gyerekbarát
Akadálymentes

Libanon cédrusfájától az izsópig

Az ókori nagy zsidó uralkodó, a bölcsességéről híres Salamon király sok növényt ismert, a „cédrustól az izsópig”.  Botanikus kerti sétánk során mi csak néhány, de annál érdekesebb, ismert és egzotikus bibliai növényt keresünk fel. Olyan kérdéseket is érintünk, hogy például mire használták a füge tejnedvét, miből készült a töviskorona, és mi lehetett a manna.  A sétán minden érzékszervünket használjuk: gyönyörködünk a növények szépségében és a kert látványában, tapintunk (a töviseket csak óvatosan!), és szagolunk is, hiszen a mirha és a tömjén illata nem csak az ókori embereket bűvölte el. Sokféle növényi ételről ír a Biblia, melyek közül néhányat megízlelhetünk az Élménysétán. Így válnak elevenné a Szentírás szavai: „És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó.”

A séta vezetője: Fráter Erzsébet – Biológus, a Növényrendszertani gyűjtemény kurátora, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának tiszteletbeli doncense.

További olvasásra ajánljuk A Biblia növényei című könyvet, mely a jegypénztárban kapható.

A séta időpontja(i):

2024. május 12. 15.00 óra
2024. szeptember 15. 15.00 óra

Indulási időpontok

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
A Biblia növényei 2024. május 12. 15.00 óra
5.000 Ft
Korlátlan