ARS SACRA FESZTIVÁL- „Ti vagytok a szőlővesszők” előadás a Biblia növényeiről

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2016.09.11.

A részvétel 80 fő részére díjmentes de regisztrációhoz kötött. A regisztrációt szeptember 18-án lezártuk. A regisztráció 1 főre érvényes, a regisztrált felnőtt kíséretében érkező gyerek (amennyiben nem foglal el külön ülőhelyet) nem kell regisztrálni.
Felhívjuk a kedves regisztrálók figyelmét, hogy az előadás résztvevői a "Bibliai növények" tansétát is díjmentesen meglátogathatják, ezért kérjük, hogy amennyiben regisztráltak az előadásra, a tansétára külön ne regisztráljanak.
A bibliai történetek helyszíne, a Közel-Kelet és a Szentföld éghajlata, domborzata és növényzete is, jelentősen különbözik a miénktől. A Szentírás növényeinek egy része elterjedt kultúrnövény, nagyobb része azonban nálunk kevésbé ismert, noha sokszor fontos szimbolikus jelentést hordoznak.
Az előadó Fráter Erzsébet biológus, az MTA Nemzeti Botanikus Kert kurátora, több könyv, többek között növényes mesékkel, mondákkal foglalkozó művek szerzője, többször járt a Szentföldön. Vetített képes előadása azonban nem egy szokásos szentföldi, botanikai úti beszámoló. A Bibliában szereplő növények és az ókori kultúrában betöltött szerepük, jelképrendszerük megismerése ugyanis ahhoz is hozzájárul, hogy helyesebben értelmezzük a Szentírás aktuális mondanivalóját, és megértsük az Úristen nekünk szóló üzenetét.