Beporzó barátaink

Séta időtartama:
2 óra
Séta hossza:
1,5 km
Sétavezető:
Török Edina PhD – Ökológiai Kutatóközpont / Ökológiai és Botanikai Intézet
Találkozó:
A Berkenye-ház előtt, a séta időpontja előtt 15 perccel.
Várható hőmérséklet:
https://www.met.hu
Gyerekbarát

Méhek, legyek, pillangók, akik nélkül nehéz lenne az élet

A virágokról virágokra szálló, törékeny kis lények, mint amilyenek a színes lepkék, magányos méhek, vagy látszólag egyszerű legyek mind beporzók. Egy különleges túrára invitállak, ahol megismerheted hazánk főbb beporzó csoportjait. Mesélek az életükről, és a világban betöltött nagyon fontos szerepükről osztok meg érdekességeket. Elmagyarázom a virágok és a beporzó rovarok csodálatos kapcsolatát, bemutatom, hogy miért van rájuk alapvető szükségünk, és konkrét példákkal szemléltetem, mit tehetünk a védelmük érdekében. Ha nem lennének, nem élhetnénk ilyen hosszan: gondoljunk csak a vitaminokra és az esszenciális nyomelemekre, melyek az egészséges élethez szükségesek. Mi lenne, ha nekünk kellene a barackfa virágait kézzel beporozni?

A virágzó túra végére már minden résztvevő ismerni fogja a beporzókkal kapcsolatos legfrissebb tudományos eredményeket és bepillantást nyerhet a jelenleg is zajló kutatásainkba.

Török Edina – ökológus

A séta időpontja(i):

2024. június 29. 10 óra

Indulási időpontok

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available