Még tart a szentjánosbogarak rajzása

Önök is részesei lehetnek a különleges látványnak szervezett esti séták keretében.
A Bogármesterrel együttműködve 2023. június 10-től indítjuk a vezetett sétákat.

A jelenségről:

Az aljnövényzeten várakozó röpképtelen nőstények világítva várják párjukat. A náluk kisebb termetű hímek szintén világítanak, s röptükben keresik rövidke életük értelmét. A séták elsődleges célja eme természeti tünemény bemutatása, de természetesen szakvezetőink segítségével megtapasztalhatják a Botanikus Kert éjszakai hangjait, hangulatát.
A szentjánosbogár-rajzás időpontját a szentjánosbogarak határozzák meg. Az egyes helyszíneken a rajzás intenzitását a Természet szabályozza, s az időjárás fontos szerepet játszik ezen érzékeny kis lények életében. Melegebb időben a rajzás dátuma korábbra tolódhat, a gyors hőmérséklet csökkenés hatására pedig a rajzási időszak lerövidülhet.
A fenti okok miatt a szentjánosbogár-séták látványa minden esetben más és más lehet.

Technikai tudnivalók:

Regisztráció és jegyvásárlás kizárólag online módon és előzetesen lehetséges ide kattintva, a vácrátóti helyszín kiválasztásával.

Az esti séták időtartama 1,5 óra.
Indulás minden nap 20:30-kor.

A létszámlimit miatt jegyek csak korlátozott számban válthatók! Kérjük, az időjárásnak megfelelő öltözetben érkezzenek!
Mivel a túraútvonal fás területen vezet, szélvihar esetén (amikor a rovarok amúgy sem szeretnek repülni) az adott helyszínen az esti séta a látogatók biztonsága érdekében elmaradhat. A pillanatnyi döntést a helyszínt ismerő és ott jelen lévő szakvezető hozza meg. A megvásárolt jegyet ez esetben természetesen a túravezető másik napra érvényesíti.
A szentjánosbogár-sétákon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

bool(false)