LÉGY OTT A KERTBEN – Történeti kertek hétvégéje

A Rendez-vous aux jardins” 2003-ban francia kezdeményezésre indult, ma pedig közel 25 európai ország társszervezésében valósul meg. Célja, hogy évente más –más tematika mentén hívja fel a figyelmet kertörökségünk fontosságának megóvására, a védett természeti kincseinkre. A programsorozat idei témája a “Kertek és a klímaváltozás”. A témában jártas szakemberek közreműködésével közérthető formában mutatjuk be a klímaváltozás kertünkben megfigyelhető hatásait. A résztvevő kertek Európa-szerte láthatóságot nyernek, felkerülve egy, a rendezvénysorozat keretében megvalósuló összes programot megjelenítő térképre.

A rendezvény Magyarországon a Miniszterelnökség védnöksége alatt „Légy ott a kertben!” címmel valósul meg.
A Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben a program részeként a Kert történetét, történeti kerti értékeit, szentimentális elemeit bemutató vezetett sétákat szervezünk.

A séták időpontja:
június 4. szombat 10:00 – 11:30
június 5. vasárnap 14:00-15:30
Találkozás: a séta indulási időpontja előtt 10 perccel a Berkenyház előtt.

Részvételi díj: a vezetett sétákon díjmentesen, botanikus kerti belépővel lehet részt venni korlátozott számban, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy regisztráljanak a nagy.erika@ecolres.hu e-mail címen, Nagy Erikánál kolléganőnknél.
Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen mielőbb jelezni, a limitált létszám miatt!

Találkozzunk a kertben!

NULL