Vezetett séták

Előzetes bejelentkezéssel egyeztetett időpontban kerti szakvezetést biztosítunk vezetett sétáinkon magyar és angol nyelven csoportok, illetve egyéni látogatók részére.

Javasolt létszám

felnőttek: 10–30 fő/csoport
iskolások: 10–35 fő/csoport
óvodások: 10–25 fő/csoport

A sétavezetések időtartama kb. 1,5 óra (óvodásoknak 1 óra).

Vezetett séta árak

magyar nyelvű szakvezetés naptárban megadott időpontokban: 18 000 forint/csoport
magyar nyelvű szakvezetés egyedi időpontokban, idegen nyelvű szakvezetés: 25 000 forint/csoport

A sétát biológus, kertészmérnök, illetve pedagógus szakemberek tartják. A hét minden napján lehet szakvezetést kérni (hétfőn az üvegházak zárva vannak). Az időpontot legkésőbb egy héttel a séta időpontja előtt kérjük egyeztetni. A javasolt csoportlétszám fölött felezzük a csoportot, ami így két szakvezetésnek számít.

A vegetációs időszakban (március – október) a séták elsősorban a szabadtéri kertrészeket fűzik fel. 1,5 órában megtekintjük a Botanikus Kert gyűjteményeit, legérdekesebb növényeit, az üvegházakat (ezt önállóan is meg lehet tekinteni igény szerint) és a tájképi kert legfontosabb stíluselemeit. A Túl nagy lábon élünk és a Berkenyeház című kiállításokat önállóan látogathatják meg a csoportok. Iskolai csoportok esetében a kiállítások tárlatvezetését is tudjuk biztosítani, ezt az igényt az időpont foglaláskor kérjük jelezni.

A téli időszakban (november – február) a 1,5 órás szakvezetés során megtekintjük a kert téli érdekességeit (örökzöldek, érdekes kérgek), a tájképi kert stíluselemeit, és több időt töltünk az üvegházakban (Trópusi- és Pálmaház, Orchidea- és Broméliaház). A Kaktusz- és Pozsgásház télen zárva tart.

Fontosnak tartjuk, hogy a rengeteg látnivaló közül a csoportok igényei szerint emeljük ki azokat, amelyeket a sétavezetés során érintünk. Közkedvelt témák: általános kertismertető séta, botanikai tanséta, kínai tanséta, észak-amerikai tanséta, a Biblia növényeit bemutató séta (késő tavasztól az első fagyokig), üvegházi séta, kerttörténeti séta, Mesés növények – növényes mesék séta.

Látogatási szabályok »

Sétavezetés igénylése

Megrendelés:

Csoportos regisztráció szakvezetésre óvodáknak, iskoláknak, középiskoláknak, gyermektáboroknak.

Csoportos regisztráció szakvezetésre felnőtt, nyugdíjas és céges csoportoknak.