Gyógyító növényeink

Séta időtartama:
2-2,5 óra
Séta hossza:
1,5 km
Sétavezető:
Sétavezető: Engel Rita PhD - kutató /Ökológiai Kutatóközpont
Találkozó:
Találkozó: A Berkenye-ház előtt, 14:45-kor.
Várható hőmérséklet:
www.met.hu
Gyerekbarát

Fogfájásra szegfűszeg, gyulladt sebre körömvirág, fáradt szemre szemvidítófű. Nem kuruzslás. Találhatunk ellenszert minden bajra, ha tudjuk, hogy mit és hol keressünk.
Tartson velem egy kellemes gyógynövényismereti sétára az árnyas vácrátóti botanikus kertben. A séta során felfedezzük a kertben található gyógynövényeket a leggyakrabban használt „klasszikusoktól” (pl.: levendula, citromfű, hársfa) az ”egzotikus” fajokig (pl.: aloé, mirha, füge). Megtudhatják, hogy miben rejlik gyógyítóerejük, és hogy milyen betegségek kezelésére, megelőzésére alkalmasak.
Tudta, hogy a kurkuma több, mint egy fűszernövény? Az ételek ízesítése mellett gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően ízületi panaszok enyhítésére is alkalmazható. És arról hallott már, hogy a kivételes szépségű golgotavirág hajtását az aztékok álmatlanság, nyugtalanság kezelésére használták?
Még sok ezekhez hasonló izgalmas gyógynövényt rejt magában a botanikus kert. Csatlakozzon a sétához, és fedezzük fel együtt ezeket a csodálatos növényeket!

Engel Rita PhD – kutató
gyógynövény, növénykémia, kémiai diverzitás
Ökológiai és Botanikai Intézet

A séta időpontja(i):

2024. szeptember 28. 15.00 óra

Indulási időpontok