Aktualitás

A hónap érdekességei

Hírek

Ezerarcú természet – Föld Napja

Idén tavasszal nem csak 50.000 elültetett tulipánhagymával és 40-50 féle nárciszfajtával várjuk a kikapcsolódni vágyókat, hanem egy remek családi programmal is. A Föld napja alkalmából 2023. április 22-én (szombaton) 10 órától 17 óráig mindenkit szeretettel várunk Ezerarcú Természet című rendezvényünkre! A Botanikus Kert 15 pontján interaktív foglalkozásokkal várjuk a felnőtteket és gyerekeket.

Húsvéti nyitvatartás

Kedves Látogatóink! A Húsvéti hosszú hétvége minden napján nyitva tart a botanikus kert 8:00-18:00 óra között. Az üvegházak is várják az érdeklődőket (hétfőn is) 8:30-tól 17:30-ig. Látogatásuk alkalmával kérjük, vegyék figyelembe a kert területén érvényes Látogatási Szabályzatot, mely szerint állatot a kertbe nem lehet behozni, és a kijelölt sétautaknak – növényvédelmi okokból – fontos szerepe […]

Együtt gyűjtögetünk idén is – 1%

Botanikus Kertünk élő múzeum, ahol a „kiállítás tárgyai” növekednek, virágoznak és termést érlelnek. Munkatársaink egész évben szívvel-lélekkel munkálkodnak a növényekért, és azért, hogy Önök szép emlékekkel feltöltődve, élményekkel és ismeretekkel gazdagodva térjenek haza. Köszönjük, ha adójuk 1%-ával segítik munkánkat, a Nemzeti Botanikus Kert gyűjteményeinek fenntartását és fejlesztését!