1. Főoldal
  2. //
  3. Oktatás
  4. //
  5. Óvodásoknak

Óvodásoknak

Kis-, középső, nagy- és vegyes csoportok számára is kitűnő kirándulóhely az apró virágokkal, hatalmas fákkal, az ismerős vadgesztenyékkel, az ismeretlen kaktuszokkal, csivitelő madarakkal, ugrándozó mókusokkal, csörgedező patakkal és izgalmas sziklaalagúttal, azaz az élettel és szépséggel teli kert. A csoportok biztonságát és kényelmét biztosítja, hogy kertünk kerítéssel védett, és kiépített utakon bejárható. Szükség esetén pihenőhelyek, mosdók állnak rendelkezésre.

Ha csak egy kellemes sétát vagy saját óvodapedagógiai programot terveznek, nem szükséges előre bejelentkezni. Amennyiben szerződött szakvezetőinkkel terveznek látogatást, kérjük, előre jelezzék szándékukat!

Önállóan bejárható, feldolgozható témák

  • Berkenyeház ovisoknak (időtartam 0,5 óra)

Kerti vezetővel megvalósítható programok, tematikus foglalkozások

  • Mesés botanikus kert – séta a kertben (időtartam kb. 1–1,5 óra)
  • Életre kelnek a növényes mesék – rövid séta és felolvasás a Mesés növények növényes mesék című könyvből, majd rövid foglalkozás (időtartam kb. 1 óra)
  • Berkenye bácsival a kertben (gyerekek berkenye bácsis jeltáblákat keresnek a kertben, közben bejárják a főbb helyszíneket, és ismereteket szereznek a fontosabb növényekről, állatokról, időtartam kb. 1,5 óra)
  • Kaktuszok, pozsgások, sivatagok növényei (időtartam kb. 0,5 óra, a helyszín megközelítése 15 perc)
  • Banánfa és páfrányok – trópusi ház (időtartam kb. 0,5 óra, a helyszín megközelítése 15 perc)

Regisztráció csoportos látogatásra:
Jelentkezési lap óvodáknak, iskoláknak, középiskolai és gyermektáboroknak »

További információ
botanikuskert-info@ecolres.hu