1. Főoldal
  2. //
  3. Hírek
  4. //
  5. Magashegyi Underground koncert augusztus...

Magashegyi Underground koncert augusztus 27-én este

Augusztus 27-én, a Kert a köbön programsorozat részeként 20:30-tól a Magashegyi Underground zenekar ad koncertet a “Társaság a köbön” 1 órás, érdekes beszélgetését követően.

A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult. Szeplős Váll című első slágerük (melynek társszerzője a francia Manu Chao) a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette a zenekart. Szinte azonnal az akkor megújult Petőfi Rádió slágerlistájának élére került, majd szinte az összes vidéki rádió után a Danubius rádió is állandó műsorára tűzte (a Jáksó TOP20-t két hétig vezette).

A zenekarral, az Ökológiai Kutatóközpont által életre hívott Kultúra–Ökológia–Botanika (rövidítve: KÖB) izgalmas és szórakoztató programsorozatának augusztus 27-i estjén találkozhatnak a botanikus kert vendégei.
Jegyek elővételben, online már válthatók: ide kattintva, két árkategóriában.

2008-ban a szakmai zsűri beválasztotta a Szeplős Váll című szerzeményt a Fonogram “Az Év Dala” kategóriában a legjobb 5 közé, valamint a zenekar jelölést kapott az “Év Felfedezettje” kategóriában is.
Bár valójában pop zenekarként definiálják önmagukat, sok elemet az alternatív zenei formákból építenek magunkba, folyamatosan keresik az új utakat. Az így kapott esszencia jellemzi a zenekar sokszínűségét, nyitottságát, felszabadultságát. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika, és a népzene.
A zenekar műsorán a kezdetek óta hallgathatunk számos versfeldolgozást is Parti-Nagy Lajostól, Závada Pétertől, Szabó T. Annától, vagy a legutóbbi dalaikban Tóth Krisztina költő-írónő verseiből.