1. Főoldal
  2. //
  3. Egyéb kategória
  4. //
  5. Földi Javak Asztalunkon –...

Földi Javak Asztalunkon – családi nap és vásár – október 2-3.

Október első hétvégéjén a Nemzeti Botanikus Kertben a látogatók minden földi jóval találkozhatnak, amely az őszi betakarítást követően a természet adományaként megterem. A 10 éve hagyományosan megrendezésre kerülő program idén kétnaposra bővült, és mindkét nap 10:00-17:00 óráig várja az érdeklődőket.

Helyi és regionális termelők, kézművesek és szakmai kiállítók fogadják a közönséget. A termékek közül csak néhányat említve: vásárolhatunk őszi gyümölcsöket, zöldségeket, sajtkülönlegességeket, magokat, aszaltgyümölcsöket, szörpöket, lekvárkülönlegességeket, gyógyteákat, gyógynövényszörpöket, bio gyümölcsleveket, kézműves söröket, vagy válogathatunk bor-, és mézkínálatból.
Érdekes kikapcsolódást ígérnek az Iharos Népművészeti Egyesület hagyományőrző programjai és bemutatói, ahol a hétvége folyamán különböző népi programok váltják majd egymást: kötélverés, nemezvirág készítés, kosárfonás, nádsíp-, és rózsasíp készítés, vagy festés növényi anyagokkal.
A növények kedvelői sem maradnak élmények nélkül – azon túl, hogy megtekintik a botanikus kert kiállítását -, ugyanis ezen a hétvégén különlegességek között válogathatnak, több termelő kínálatából.
Naponta több ingyenes sétán is részt vehetnek a látogatók: barátkozhatnak fákkal az Apor Vilmos Katolikus Főiskola pedagógusai és hallgatói vezetésével, vagy kétóránként induló madármegfigyelő sétán leshetik meg a kertben élő madarakat a Magyar Madártani Egyesület irányításával.
Miután a kert területén nemzetközi szintű kutatómunka is folyik, az Ökológiai és Botanikai Intézet munkatársai is várják a tudomány iránt érdeklődőket. Különböző kutatásokról, pl. az inváziós fajokról (szúnyogokról, kullancsokról, hangyákról) vagy méhekről, lepkékről folytathatnak érdekfeszítő beszélgetéseket kutatóinkkal, melyek során érdekfeszítő és fontos információkat tudhatnak meg az említett élőlényekről.
Várunk mindenkit október 2-án és 3-án egy izgalmas, őszi programra a több mint 150 éves történelmi múlttal rendelkező Nemzeti Botanikus Kertbe, hogy élvezhessék a megnyugtató környezetet és megcsodálhassák az őszi színekbe öltöző természetet.

A rendezvényre történő belépéshez javasoljuk a jegyet elővételben megváltani, így elkerülheti a hosszas sorban állást.
Ide kattintva beléphet a jegyértékesítési oldalra.