HÚSVÉTKOR - MESE TANSÉTA VÁRJA KEDVES LÁTOGATÓINKAT

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A gyerekek a kertben sétálva egy-egy növény mellett– például a cukorjuhar, a nárcisz, a bambusz, a nyírfa vagy a fűz – rövid meséket találnak.
A mesék révén megismerhetik többek között a bambuszban talált lány történetét, megtudhatják, hogy mi a lustaság átka, mi történt az ifjú Narkisszosszal, amikor meglátta magát a víztükörben, és hogy miképp mentette meg a haszontalan fűz egy rabbi életét a sivatagban.
A meséket követő ismertetőkből a nagyobbak azt is megtanulhatják például, hogy a bambuszok többsége életében csak egyszer virágzik, hogy a cukorjuhar levele szerepel Kanada címerében és hogy a közönséges nyírfa sem közönséges növény, kérgét az első világháború idején a katonák tábori levelezőlapnak használták.
A történeteket a Nemzeti Botanikus Kert kurátora, Fráter Erzsébet által írt két könyvből, az „Erzsébet királyné esete a rozmaringgal” és a „Mesés növények, növényes mesék” című könyvekből válogattuk össze, amelyek különböző földrészek népeinek növényes mondáit, mítoszait, anekdotáit dolgozza fel.
A nyolc ponton elhelyezett meséket felkeresve a látogatók másfél óra alatt bejárhatják a kertet. A növények mesék birodalmának felfedezésében térkép és tájékoztató is segít, melyet a jegypénztárban lehet majd kérni.
A kert tavaszi virágpompába várja látogatóinkat: nárciszok, szellőrózsa, ibolyák, meténgek ezrei, korai virágzású fák és cserjék virítanak és illatoznak a 27 ha-os, közel 200 éves romantikus tájképi kertben.

Szép idő esetén étkezési lehetőség is lesz a kertben: kürtős kalács, lángos, kávé, üdítők.

Kellemes sétát kívánunk!