Könyvbemutató és kiállítás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2010. 12. 01.

2010. november 29-én, hétfőn "Mesés növények, növényes mesék" címmel kiállítás megnyitóval egybekötött könyvbemutató rendezvény zajlott a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Az Intézetünk gondozásában megjelent Mesés növények, növényes mesék című könyv bemutatóján közel 90 fő vett részt, leendő pedagógusok, óvópedagógusok és főiskolai tanárok.

A program a Nemzetközi Biodiverzitás Év tükrében, a Rektori hivatal folyosóján berendezett, főiskolás hallgatók munkáiból készült kiállítás megnyitójával kezdődött, melyet a Főiskola Természettudományi és Matematikai Intézetének vezetője, Dr. Horváth Alice nyitott meg.
Ezt követően az Apor Vilmos teremben folytatódott a rendezvény, melyen Kutatóintézetünk tudományos igazgatóhelyezettese, Molnár Zsolt tartott előadást "A növényzet sokfélesége a tudomány és a pásztorok szemüvegén keresztül" címmel, valamint a könyv írója, Fráter Erzsébet mutatta be a művet.

A rendezvényen nagy örömünkre részt vett a könyv illusztrátora, Csíkszentmihályi Berta, és a Scolar Kiadó vezetője, Érsek Nándor is.

Az előadások után lehetőség nyílt a szerzőkkel való beszélgetésre és dedikálásra. A legendákban, mesékben szereplő növényeket a hallgatók a teremben elhelyezett növénybemutató segítségével ismerhették meg közelebbről.

A könyvbemutató az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekt részeként került megrendezésre.