Ünnepélyes díjátadó Velencén

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2010. 09. 29.

A "Veszélyes utakon!" című alkotóverseny díjazottjai ünnepélyes keretek közt, az IENE 2010 nemzetközi konferencia résztvevői jelenlétében vették át díjukat.

Négy kontinens kutatói tanácskoztak Magyarországon az MTA ÖBKI és a Varangy Akciócsoport Egyesület szervezésében megvalósult konferencián 2010. szeptember 27. és október 1. között. Az IENE 2010 elnevezésű konferenciára Brazíliától és Kanadától Ausztráliáig és Japánig érkeztek kutatók és döntéshozók.

A vonalas létesítmények, utak, vasutak, csatornák természetvédelmével foglalkozó mintegy 200 szakember az elméleti kérdések (például hálózatok kialakítása) mellett gyakorlati problémák (vadátjárók, kétéltű alagútrendszerek hatékonysága) megoldásával is foglalkozott. A programban két szakmai kirándulás szerepelt, ami jelentősen elősegítette a hazai problémák áttekintését, megoldási javaslatok elkészítését.

A rendezvény a "2010: a Biodiverzitás Nemzetközi Éve" legnagyobb Magyarországon lezajlott nemzetközi szakmai eseménye volt.

A díjakat Dr. Láng István akadémikus, az MTA korábbi főtitkára, a Fenntartható Fejlődés Tanács tiszteletbeli elnöke, Dr. Jávor Benedek, a Magyar Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke, Anders Sjölund, az Infra Eco Network Europe elnöke, Dr. Zay Andrea, a Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója és Dr. Puky Miklós, az IENE 2010 konferencia Szervező Bizottságának elnöke adta át.