„Mesés növények, növényes mesék” címmel megjelent intézetünk új kiadványa!

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2010. 10. 07.

A könyv korábbi, egypéldányos változata látogatóközpontunk, a Berkenyeház részére készült, helyi olvasgatásra. Ez egészült ki újabb történetekkel, és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával, könyv formában kerül most az olvasók elé.

A mesekönyv egy nyúlfarknyi válogatást ad abból a hallatlanul gazdag kincsestárból, amit a különböző népek növényekhez kapcsolódó eredetmondái, meséi, legendái tárnak elénk. A történetek a legkülönbözőbb korokba és kultúrákba adnak betekintést, Debrecentől Karthágóig, Szent László királyunktól Sziddhártha herceg palotájáig. A könyv azonban nem csak a „növényes mesék” élvezetét kínálja, hanem mint egy botanikus jegyzetei, bemutatja a főszereplőket, a „mesés növényeket” is. A kiadvány nemcsak gyerekeknek szól, hanem az egész családnak, a nagybetűs meséket és a kisebb betűs botanikai leírásokat pont ilyen együtt olvasgatásra terveztük.

A kiadványt Csíkszentmihályi Berta grafikusművész illusztrálta rendkívül szemléletes módon. A Scolar kiadó által gondozott kiadvány minden nagyobb könyvesboltban kapható (bolti ára: 2975 Ft), és a Berkenyeházban is (1950 Ft) megvásárolható.