Szakmai napot tartott a Syngenta Seeds Kft. Botanikus Kertünkben

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2010. 06. 23.

2010. június 22-én az MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézete és a Syngenta Seeds Kft. szakmai nappal egybekötött egynyári és balkonnövénybemutatót tartott a Vácrátóti Botanikus Kertben.
A növények késő őszig megtekinthetők a Kastélyépületnél, valamint ágyásokban a Botanikus Kert több pontján.

A Syngenta Seeds Kft. hét éve áll partneri kapcsolatban a Botanikus Kerttel, és biztosítja a kert egynyári kiültetéseihez a minőségi anyagot, melyet a Virágzó Dunakanyar Bt. Gödön nevel fel.

A szakmai nap keretében Rizmayer Katalin a Syngenta Seeds Kft. 2011-es muskátli fajtasorát mutatta be, és a balkonnövény fajtaválasztékban bekövetkező változásokról adott tájékoztatást. A növényeknél alkalmazott különféle tőzegekről és földkeverékekről a Pindstrup Mosebrug A/S képviseletében Aradi László, a tápanyag-ellátásról Mayerhoffer Attila, a Scotts cég magyarországi képviselője tartott előadást. A szakmai bemutató további részében a Botanikus Kert területén kiültetett egynyári ágyások, a Kígyóágy és a Színágyak megtekintésére került sor. Az érdeklődők számára Kósa Géza, a Botanikus kerti Osztály vezetője mutatta be a Kert különböző gyűjteményeit.

Az edényekben elhelyezett balkonnövények és ágyásokba kiültetett egynyári növények késő őszig megtekinthetők a Botanikus Kertben.