Állatkerti botanikusok konferenciája

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
2010. 06. 01.

A Fővárosi Állat- és Növénykert 2010. május 26. és 28. között rendezte az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége Botanikai szakcsoportjának 10., jubileumi konferenciáját (EAZA Zoohorticultural Group 10th Anniversary Conference), melynek május 27-i helyszíne a Vácrátóti Botanikus Kert volt.

A három napos szakmai rendezvényen összesen 14 ország több mint félszáz kertészeti, botanikai szakembere vett részt.
Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) Botanikai szakcsoportjának hagyományos évi rendezvényén az állatkerti, botanikus kerti szakemberek a hagyományos kertészeti, botanikai szakmai kérdések mellett fenntarthatósági, természetmegőrzési programokkal, fajmegőrzési tevékenységekkel és élőhelyrekonstrukciós munkákkal kapcsolatos témákkal, problémákkal foglalkoztak.

Az előadások között szerepelnek például a műemléki épületekkel is rendelkező állatkertek stratégiai tervezési kérdései (Mesterterv), a Budapesti Állatkert élőhelyrekonstrukciós programjai és a megújuló energia hasznosításának lehetősége a botanikus kertekben, valamint a kertek fenntartható, ökológikus működtetésének lehetősége és gyakorlata.

A vácrátóti program levezetéseként egy vidám hangulatú akadályversenyen vettek részt a konferenciatagok, ez látható a mellékelt képen.