Séta a kertben

Előre bejelentkezett csoportok illetve egyéni látogatók részére kerti szakvezetést kínálunk. A sétát biológus és kertészmérnök szakemberek tartják. A hét minden napján lehet szakvezetést kérni (hétfőn az üvegházak permetezés miatt zárva vannak), az időpontot legkésőbb egy héttel a séta időpontja előtt kérjük egyeztetni. Javasolt csoport létszám 15-40 fő. A maximum csoportlétszám fölött felezzük a csoportot, ami ebben az esetben két szakvezetésnek számít.

A kerti szakvezetés díja 6 000 Ft/csoport. Idegennyelvű szakvezetés díja 10 000 Ft/csoport

A nyári időszakban (április 1.-október 31.) a séta főleg a kertre koncentrál, a 1,5 órás séta során megtekintjük a Botanikus kert gyűjteményeit, legérdekesebb növényeit, az üvegházakat (ezt önállóan is meg lehet tekinteni, igény szerint) és a tájképi kert legfontosabb stíluselemeit. A "Túl nagy lábon élünk" és a "Berkenyeház" kiállításokat önállóan látogatják meg a csoportok. Iskolai csoportok esetében a kiállítások tárlatvezetését is tudjuk biztosítani, ezt az időpont foglaláskor kérjük egyeztetni.
A téli időszakban (november 1.-március 31.) a 1,5 órás szakvezetés során, megtekintjük a kert téli növény érdekességeit (örökzöldek, érdekes kérgek), a tájképi kert stíluselemeit, és több időt töltünk az üvegházakban (Trópusi- és pálmaház és Orchidea- és broméliaház). A Kaktusz- és pozsgásház télen zárva tart.

Kerti szakvezetés igénylése itt, az űrlap kitöltésével. Kérjük, hogy elsősorban az űrlapos regisztrációt vegyék igénybe, tekintettel arra, hogy telefonon nem vagyunk mindig elérhetők. Telefonon hétköznap 8:30 és 15:30 között a 06 28 360 122 / 131 mellék vagy 06 30 247 4621 telefonszámokon lehet regisztrálni. Üzenet hagyható a 06 28 360 122 /120 melléken.

A Kert térképe

Önállóan bejárható ajánlott útvonalaink:

Aktuális séta ajánlatunk:Hónap érdekességei

A 'Hónap érdekességei' vezetőlapot (leporellót) a jegypénztárban csak a megvásárolt kiadványokhoz adjuk mellékletként, illetve innen díjmentesen letölthető vagy nyomtatható.